October 6, 2021

Oбележан 22 септември -Меѓународен ден без возила

Oбележан 22 септември -Меѓународен ден без возила. Во нашето училиште ООУ,,Браќа Миладиновци’’-Куманово е обележан 22 септември -Меѓународен ден без возила. За таа цел, учениците од петто […]
October 6, 2021

Еко акција, по повод Заштита на Средина и Природа – Светски ден на глобално чистење

Еко акција,по повод Заштита на Средина и Природа – Светски ден на глобално чистење. На ден 15.09.2021год(среда), нашето училиште организираше- Еко акција,по повод Заштита на Средина […]
March 26, 2018

Основци од „Браќа Миладиновци“ ја посетија Франција

Ученици од осмо и деветто одделение од основото училиште Браќа Миладоновци изминатиов период беа на интекултурна размена во градот Бернавил, Франција. Се работи за проект кој […]
March 26, 2018

Хуманитарен новогодишен базар

На ден 27.12.2017год.(среда) се одржа Хуманитарен новогодишен базар пред ООУ “Браќа Миладиновци” под менторство на професорката по Иновации, Елена Кипријановска. На базарот освен учениците од ООУ” […]