October 6, 2021

Еко акција, по повод Заштита на Средина и Природа – Светски ден на глобално чистење

Еко акција,по повод Заштита на Средина и Природа – Светски ден на глобално чистење. На ден 15.09.2021год(среда), нашето училиште организираше- Еко акција,по повод Заштита на Средина […]
March 26, 2018

Основци од „Браќа Миладиновци“ ја посетија Франција

Ученици од осмо и деветто одделение од основото училиште Браќа Миладоновци изминатиов период беа на интекултурна размена во градот Бернавил, Франција. Се работи за проект кој […]
March 26, 2018

Хуманитарен новогодишен базар

На ден 27.12.2017год.(среда) се одржа Хуманитарен новогодишен базар пред ООУ “Браќа Миладиновци” под менторство на професорката по Иновации, Елена Кипријановска. На базарот освен учениците од ООУ” […]
March 26, 2018

Освоено прво место на општински во кошарка

На Oпштинскиот натпревар во кошарка за основните училишта во Куманово, во машка конкуренција ,што се одржа на 21 и 22 февруаври 2018 ,екипата на ООУ,, Браќа […]