Хуманитарен новогодишен базар

На ден 27.12.2017год.(среда) се одржа Хуманитарен новогодишен базар пред ООУ “Браќа Миладиновци” под менторство на професорката по Иновации, Елена Кипријановска. На базарот освен учениците од ООУ” Браќа Миладиновци”, учество земаа и ученици од ООУ “Крсте Мисирков”, од ООУ “Магдалена Антова”, од ООУ “Толи Зордумис” и од ООУ ” Битолски Конгрес” . Успешно реализираниот базар беше посетен од Градоначалникот Максим Димитриевски, Советот и претставниците на Општината, како и од пошироката јавност. Средствата од базарот беа хуманитарно наменети и завршија во рацете на семејството на една ученичка, на која и беа и повеќе од потребни за нејзиното здравје.