Дедо Мраз и јунаците од бајките од IX-2!

Детскиот свет е свет на приказни,игри,дружење и безброј дни исполнети со радости.

Ако сакаш да го промениш светот,дарувај добрина.

Хуманоста не се кажува,туку се покажува и докажува.

IX-2,денес направивте прекрасна приказна…

На љубов,со насмевка и топла прегратка се враќа.

Благодарност и до VIII-3 кои учествуваа во оваа хумана акција!