Освоено прво место на општински во кошарка

Освоено прво место на општински во кошарка

На Oпштинскиот натпревар во кошарка за основните училишта во Куманово, во машка конкуренција ,што се одржа на 21 и 22 февруаври 2018 ,екипата на ООУ,, Браќа Миладиновци,, заслужено го освои првото место. Во јака конкуренција и неколку навистина јаки натпревари ,покрај екипата на ООУ,, Браќа Миладиновци ,,се истакнаа и екипите на ООУ ,,Крсте Мисирков,, и ООУ,, Толи Зордумис,,. Екипата на ООУ ,,Браќа Миладиновци,, настапи во состав: Јани Стојановски, Нино Божиновски, Дамјан Спасовски, Дарко Крстевски, Мирјан Ристевски, Немања Стојковиќ, Урош Миљановиќ, Дејан Стојановиќ, Андреј Петровски, Марко Ивановски и Андреј Спасовски.