Oбележан 22 септември -Меѓународен ден без возила

Oбележан 22 септември -Меѓународен ден без возила

Oбележан 22 септември -Меѓународен ден без возила.

Во нашето училиште ООУ,,Браќа Миладиновци’’-Куманово е обележан 22 септември -Меѓународен ден без возила.

За таа цел, учениците од петто одделение беа дел од Пешачко дефиле и со знаменца во раце на сите да им порачаа дека не само на овој ден, туку и многу други денови во годината да го избегнуваат користењето на автомобилите како едно големо зло, кое не е толку нужно!